انتخاب رشته اصولی با موسسه یکشو
معرفی رشته بهداشت مواد غذایی در دوره کارشناسی ناپیوسته بهداشت مواد غذایی از دوره های علمی – کاربردی است که با هدف تربیت کارشناس ماهر در زمینه بهداشت مواد غذایی با منشاء دامی طراحی و تدوین شده است. فارغ التحصیلان این دوره ضمن کسب اطلاعات علمی، مهارتهای عملی در زمینه مربوطه را نیز به دست می آورند و قادر به همکاری در امور نظارتی و مدیریت بهداشتی در کارخانجات و کارگاههای تولید کننده مواد غذایی با منشاء دامی و شرکت در امور برنامه ریزی و اجرای پروژه های مرتبط با آن خواهند بود./معرفی رشته بهداشت مواد غذایی
ضرورت و اهمیت دوره
رشد روز افزون جمعیت کشور و جهان و افزایش تقاضا برای غذا از جمله مواد پروتئینی حیوانی را در پی داشته است، تامین این بخش از نیازهای غذایی همانقدر که از نظر کمیت حائز اهمیت است، از نظر سلامت و بهداشتی بودن، اهمیتی دو چندان دارد، چرا که به طور مستقیم با بهداشت و سلامت جامعه در ارتباط است. از طرفی در سال های اخیر موضوع افزایش تولید و توسعه صادرات غیر نفتی برای رهایی از اقتصاد تک محصولی اهمیت ویژه ای یافته است و در این میان افزایش تولید فرآورده های غذایی دامی و شیلاتی برای تامین نیازهای داخلی و نیز حضور در بازارهای جهانی مورد توجه قرار گرفته است که آشنایی با اصول کنترل تولید و کنترل فرآیند (GHP و GMP) و ضوابط HACCP و نیز مقررات و مصوبات کودکس الیمانتاریوس مستلزم این زمینه می باشد. همچنین در مواردی نیز حسب نیاز کشور برخی اقلام غذایی با منشاء دامی از کشورهای دیگر به ایران وارد می گردد که کنترل آنها نیز به نیروی ماهر و کارآمد نیاز دارد./معرفی رشته بهداشت مواد غذایی
نقش و توانایی
مشاغل قابل احراز
تعریف رشته بهداشت مواد غذایی
رشته بهداشت و ایمنی مواد غذایی جهت پیشگیری از عوارض مواد غذایی از جمله غذاهای صنعتی که از مواد نگهدارنده و کنسرواتیو استفاده میکنند و آثار سوئی بر سلامتی افراد دارند، ایجاد شده و بهداشت مواد غذایی علمی است که راجع به غذای سالم ، غیر آلوده و غیر تقلبی و روش های تهیه و نگهداری و مصرف نمودن آن به مطالعه می پردازد./معرفی رشته بهداشت مواد غذایی
کار کارشناس بهداشت مواد غذایی چیست؟
دانش آموختگان رشته بهداشت مواد غذایی با تسلط بر اصول بهداشت مواد غذایی بر سلامت این مواد نظارت می کنند و با این کار گام بزرگی در پیشگیری از بسیاری از بیماری ها و هزینه هایی که به تبع آن به افراد و جامعه تحمیل می شود بر می دارند./معرفی رشته بهداشت مواد غذایی
مقاطع تحصیلی رشته بهداشت مواد غذایی
امکان ادامه تحصیل در رشته بهداشت مواد غذایی تا مقطع دکتری وجود دارد./معرفی رشته بهداشت مواد غذایی
فرصت های شغلی رشته بهداشت مواد غذایی
در سال های اخیر موضوع افزایش تولید و توسعه صادرات غیر نفتی برای رهایی از اقتصاد تک محصولی اهمیت ویژه ای یافته است. در این میان افزایش تولید فراورده های غذایی دامی و شیلاتی برای تامین نیازهای داخلی و نیز حضور در بازارهای جهانی، باید طبق مقررات حاکم بر این تجارت بین المللی عمل کند. کاری که در حیطه فعالیت کارشناسان رشته بهداشت مواد غذایی است. هم چنین بعضی از اوقات، برخی از مواد غذایی با منشا دامی از کشورهای دیگر به ایران وارد می گردد که کنترل آن ها نیز به کارشناس ماهر و کارآمد رشته بهداشت مواد غذایی نیاز دارد.
فارغ التحصیلان این رشته می توانند به عنوان کارشناس بهداشت شیر و فراورده های لبنی، گوشت و فراورده های گوشتی، آبزیان و فعالیت های شیلاتی، تخم مرغ، عسل، کارگاه های دسته بندی مواد غذایی با منشا دامی، سردخانه ها و مراکز نگهداری مواد غذایی فعالیت نمایند یا کارشناس آزمایشگاه کنترل کیفی و بهداشت مواد غذایی دامی شوند./معرفی رشته بهداشت مواد غذایی
کدام دانشگاه ها رشته بهداشت مواد غذایی دارند؟
دانشگاه های
تخصصی فناوری های نوین آمل
فردوسی مشهد
بوعلی سینا (همدان)
ایلام
واحد های درسی رشته بهداشت مواد غذایی
تعداد کل واحد های درسی: 137 واحد
دروس عمومی: 26 واحد
دروس پایه: 20 واحد
دروس اختصاصی: 44 واحد
دروس اصلی: 33 واحد
پروژه: 2 واحد
کارآموزی: 12 واحد
توانایی های لازم برای رشته بهداشت مواد غذایی
داوطلب این رشته باید فرد دقیق و سختگیری باشد تا با دقت نظر در کارش به ارتقا سطح بهداشت جامعه کمک کند. علاقه به مباحث زیست شناسی و شیمی و تسلط بر زبان انگیلیسی نیز به پیشرفت شما در رشته بهداشت مواد غذایی کمک شایانی می کند.
هدف رشته بهداشت مواد غذایی
هدف از این رشته تربیت دانش اموختگانی است که بتوانند با درک ایمنی و بهداشت مواد غذایی ، زمینه را برای بازرسی و نظارت مواد غذایی فراهم ساخته و در ارتقا سلامت مواد غذایی موثر باشند./معرفی رشته بهداشت مواد غذایی
کارنامه قبولی رشته بهداشت مواد غذایی/معرفی رشته بهداشت مواد غذایی
سوپر هوش موسسه یکشو گامی نوین در خدمات آموزشی