صفر تا صد کتاب، آزمون و کلاس کمک آموزشی
قسمت اول کتاب های کمک آموزشی
در این مقاله مشاوره ای ما سعی داریم تا در قالب چند سوال اساسی ای که توسط دانش آموزان مطرح می شود هر آن چه که یک دانش آموز درباره آزمون آزمایشی و کتاب های کمک درسی و شرکت در کلاس های آموزشی و تست زنی را باید بداند به طور کامل و در چند قسمت مختلف توضیح دهیم قسمت اول مقاله مشاوره ای ما درباره کتاب های کمک آموزشی می باشد که امیدواریم مناسب حال شما باشد .
کتابهای کمک آموزشی چگونه در موفقیّت من مؤثر هستند؟
بیان مسئله: آقا منی که تو همین کتابهای درسیام موندهام، کتاب کمک درسی رو کجای سرم بذارم؟
کلی پول مدرسه و این چیزها دادم حالا برم یه سری کتاب کمک درسی هم بخرم که چی بشه؟ تازه معلوم نیست که بتونم همشون رو بخونم.
کلیات:
بسیار خوب، حالا نوبت ماست که جواب شما رو بدیم. کتابهای کمک آموزشی تا قبل از سال دوازدهم نقش مهمی ندارند. اما تو سال دوازدهم و با توجه به ضرورت تست زدن، نقش کتابهای آموزشی پررنگتر میشه. کتابهای خودآموز،که به نوعی خودشون معلمند. هر چند دفعه که میخواین، میتونین اونها رو مطالعه کنین. به علاوه این که کتاب آموزشی، خیلی از مطالب درسی رو که ممکنه به اونها توجه نکنین، برجستهتر میکنه و باعث میشه که تو خوندن مطالب دروس دقیقتر باشین.
کتاب های کمک آموزشی استاندارد، ارتباط خوبی بین مباحث مختلف برقرار میکنن. البته ممکنه که خودتون تا به حال متوجه این ارتباط نشده باشین. مزیت مهّمِ دیگهی این کتابها، سؤالات و خودآزماییهای زیادشونه که مطالعتون رو فعالتر میکنه.
بهترین و برترین مشاوره و برنامه ریزی و بهترین آموزش کنکور در موسسه یک شو ، کاملا فوق حرفه ای و فوق تخصصی و بسیار دقیق بر اساس تفکر طراحان کنکور و امتحان نهایی و در نهایت انتخاب رشته کاملا دقیق و فوق تخصصی برای قبولی در رشته های:
پزشکی ، دندانپزشکی ، داروسازی
تا زمان کنکور با شما خواهیم بود.
اکنون فرم زیر را کامل کنید تا با شما تماس بگیریم.
توصیه و راهکارها:
- اولین کتابی رو که باید بخونین و اون رو محور همهی فعالیتهای خودتون قرار بدین، کتاب درسی می باشد. حتی اگر کتاب درسی به بدترین شکل ممکن تدوین شده باشه.
- داشتن کتابهای کمک درسی، زمانی مؤثره که واقعاً بخواین درس بخونین و کار کنین. خرید و جمعآوری کتاب، جزوه و تست اضافه رو کنار بذارین.
توصیه می کنیم ویدیوی زیر را از عرفان آق رتبه ۲ منطقه ۳ کنکور ۹۸ تجربی را حتما ببینید .
چه معیاری در انتخاب کتاب کمکی مناسب باید داشته باشم؟
بیان مسئله: هربار که برای خریدن کتاب کمک درسی میرم، با انبوهی از کتابهای رنگارنگ روبهرو میشم. بعضی وقتها هم همین رنگارنگی باعث میشه کتابی رو انتخاب کنم، ولی وقتی تو خونه میخوام استفاده کنم، متوجه میشم که اصلاً به کار من نمیآد!!
کلیات:
امان از دست این بازار کتاب. زمان ما هم همینجوری بود. هر سال نزدیک به آغاز مدارس که میشه کلی تبلیغات خوشگل و هزار جور کلک برای این که شمارو مجاب به خرید کتابهاشون کنند. شما هم از همه جا بیخبر قبل از سال تحصیلی میرین و برای هر درس یک، دو تا کتاب کمک درسی، هر کدوم که خوشگلتر بود رو میخرین و میآین. البته صفحهآرایی و زیبایی کتاب خیلی مؤثره. حتی بهترین کتاب هم اگه شمایل خوبی نداشته باشه و جذاب نباشه کسی رغبت برای استفاده از اون نداره.
اول از همه بیاین به این فکر کنین که کتاب کمک درسی تو کجای برنامهی شما نیازه. شما یه برنامه کلیِ سالیانه برای خودتون تنظیم کردین. زمانی رو برای مطالعه، خلاصهبرداری، مرور و… در نظر گرفتین. تو مرحله اول که میخواین مطالعه کنین، حتی برای همین کتاب درسی و جزوتون هم زمان کافی ندارین چه برسه به کتاب کمک درسی. مگر این که کسی تو این مرحله سرِ کلاس نبوده یا به هر دلیل دیگهای نتونسته درس رو از معلمش فرابگیره، اون وقته که با پرس و جو از دوستان و مطالعه کتاب درسی و جزوه اگه باز هم نتونست درس رو درست و حسابی بفهمه، میره و یه سَری هم به درسنامهی کتاب کمک درسی میزنه. خلاصهها رو هم که قرار شد خودتون از روی کتاب درسی و جزوه به زبان خودتون بنویسین. اما کارآیی اصلیِ این کتابهای کمکی تو قسمت مرور و جمعبندیه. از همون مراحل اول که معلم درس رو به شما ارائه داده و حلّ مثالها و خودآزماییها از روی کتاب کمکی رو تکلیفتون کرده تا مراحل نهایی مرور که جمعبندی و حل نمونه تست فراوانه، به کمک کتابهای کمکی، نیاز دارین.
وقتی به کتابفروشی میرین قاعدتاً باید با سه نوع کتاب کمک درسی روبهرو بشین:
- کتابهای کمک آموزشی که مبحث رو به طور کامل درس میدهند ولی تمرینات کمی دارند، این کتابها بهخصوص برای اونهایی که کلاس غیرحضوری دارند و یا تو درس خاصی احساس ضعف میکنند، مفیدتره.
- کتابهای تست موضوعی که تستها رو به طور موضوعی طبقهبندی کردهاند. بیشتر برای مرورهای مبحثی و به خصوص قبل از عید و اردیبهشت بسیار مفید و لازمند.
- کتاب تست دورهای که شامل کنکورها و تستهای جامع هستند و برای ایام نزدیک کنکور و بعد از اردیبهشت طراحی شدن.
توصیه و راهکارها:
- بدترین کاری که میتونین بکنین اینه که کلی پول بردارین برین نمایشگاه کتاب و هر چی دم دستتون اومد بخرین. عزیز من با خریدن چندین کتاب برای یه موضع موفقیت شما تضمین میشه؟
- اگه امروز هنوز کلاسهای اول مهر شروع نشده و قصد کتاب خریدن رو دارین با کمک گرفتن از چند معلم این کاره کتابی رو بخرین که به درد همین دوران پیش روتون یعنی فرا گرفتن دروس میخوره. از حالا یه وقت نرین برای دورهی جمعبندیتون هم کتاب بخرین
بیشتر زمانم را صرف مطالعه کتاب درسی کنم یا کتاب کمک درسی؟
بیان مسئله: معلم، سر کلاس کلی جزوه میگه، برای تکلیف هم دوباره یه سری تست درسنامهای میدهد. یعنی این جوری من فقط برای امتحانها، اون هم شاید لای کتابم رو باز کنم.
کلیات:
این سؤال از جمله پرسشهایی که بهتره قبل از برنامهریزی ذهنتون رو مشغول کنه. یعنی همون موقع که میخواین برنامهی کلان سالیانه رو طراحی کنین، قبلش یه کمی تحقیق کنین و ببینین که کتاب کمکیای که گرفتین چقدر میتونه کمکتون کنه. اصلاً میتونه تا حدی جای کتاب درسی رو پر کنه. خیلی وقتها پیش میآد که اگه متن کتاب درسی رو مطالعه کنین خیلی بهتر مطلب رو میگیرین. اصلاً چه اصراری دارین حتماً کتاب کمک درسی بخونین. بله یه وقت یه مبحثی رو خوب متوجه نمیشین، کتاب درسی هم خیلی خوب اون مسئله رو باز نکرده، در این حالت داشتن یه کتاب کمک درسی خیلی میتونه مفید باشه. به همین دلیل پاسخ این سؤال، به سطح تواناییهای شما خیلی وابسته است. این جاست که یه جلسه لازمه با مشاورتون بذارین. اگه مشاور خودتون باشه که از سطح درسی شما باخبره، وگرنه در غیر این صورت یه کارنامهای، چیزی یا نه اصلاً خودتون که میدونین چند مردِ حلاجین. با تمام این حرفها بیشتر کارآیی کتابهای کمکی تو دوران مرور و جمعبندیه. زمانی که شما بیش از پیش به کنکور نزدیک شدین و طبق برنامه سالیانه تون باید شروع کنین به زدن تست موضوعی و جامع. این جاست که نیازتون به تستهای کمک درسی بیشتر میشه و باید برین سراغ کتابهای کمک درسی ای که تهیه کردین. به همین دلیل هم، بیشتر کتابهای کمک درسی بازار رو کتاب تستها تشکیل دادن.
توصیه و راهکارها:
- مثل این خانمهای سن و سال گذشته، به چشم و هم چشمی نیفتین برین یه خروار کتاب کمک درسی بخرین و تو خوندنش بمونین.
- هر کاری که میکنین باید تو پاسخ به یه نیاز باشه پس موقع برنامهریزی «سنگاتون رو وا بکنین» که چقدر به کتاب کمک درسی نیاز دارین. چه زمانی نیازتون به این کتابها بیشتر میشه.
- نذارین یه روز برین و برای کل سالتون، کتاب کمک درسی تهیه کنین. برای دوران آموزش یه هفته قبل، برای دوران جمعبندی یه هفته قبل و… موقع دورتون هم که رسید، با توجه به توصیهی مشاور، سال قبلیها و… به خرید کتاب کمک درسی اقدام کنین.
جمعبندی:
کتابهای درسی، مطالب کتاب درسی رو با مثالهای متنوعتر آموزش میدن ولی تمرینها و خودآزموییهای محدودی دارن. این کتابها موقعی که به معلم یا کلاس، دسترسی ندارین یا برای بخشهایی از کتاب درسی که نامعلوماند مفیدند. البته به شرط اون که مفهومی و دقیق تدوین شده باشن. در هر دورهای هستین برای همون دوره برین و کتاب کمکی بگیرین. مثلاً اگر در حال حاضر دوران ابتدایی سال هستین و بیشتر تمرکزتون روی یادگیریه باید کتاب کمک آموزشیای که دارای تستهای آموزشی هستند بخرین. فرض کنین برنامهی سالیانه تون رو ریختهاین. کل سالِ پیش روتون تا کنکور رو فصل به فصل کنارتون دارین. حالا شروع میکنین، برای هر فصل نیازهاتون رو بررسی میکنین. فصل اول، دورهی آموزشه. یعنی یه چیزی تا حوالی عید. تو این فصل هدفتون فرا گرفتن مطلبه. حالا اگه احساس میکنین سطح درسیِ بلایی دارین و مطلب رو به خوبی یاد میگیرین، کتاب کمک درسی ای میگیرین که بیشتر روی تستهای موضوعی تأکید دارن. اگر هم میبینین سطح درسیتون بالا نیست یا متوسطه، سراغ کتابهای آموزشی میرین تا هم درس رو کامل متوجه بشین و هم تست موضوعی زده باشین. همین کار رو به سر تمام فصلهای برنامتون میآرین.
دیدگاه کاربران ...
کاش روش مطالعشون رو هم میگفتن
در مقالات دیگر سایت روش های مطالعه اختصاصی هر درس نیز منتشر شده است
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.