صفر تا صد کتاب، آزمون آزمایشی و کلاس کمک آموزشی
قسمت دوم آزمون های آزمایشی
در این مقاله مشاوره ای ما سعی داریم تا در قالب چند سوال اساسی ای که توسط دانش آموزان مطرح می شود هر آن چه که یک دانش آموز درباره آزمون آزمایشی و کتاب های کمک درسی و شرکت در کلاس های آموزشی و تست زنی را باید بداند به طور کامل و در چند قسمت مختلف توضیح دهیم این مقاله مشاوره ای قسمت دوم مقاله ما درباره کتاب های کمک آموزشی می باشد که امیدواریم مناسب حال شما باشد . و اگر هنوز قسمت اول را مطالعه نکرده اید میتوانید از اینجا به مطالعه قسمت اول بپردازید.
مهمترین جنبهی آزمونهای آزمایشی چیست؟
بیان مسئله: حالا وسط درس خوندن و این حرفهام برم آزمون آزمایشی بدم که چی؟ اصلاً وقت نمیکنم دیگه برم آزمون آزمایشی بدم. الکی ۴ ساعت خودم رو هدر بدم! تو اون زمان میدونی چهکارها که میتونم بکنم؟
کلیات:
آزمون آزمایشی، شاید این کلمه ترسناکترین کلمهی فارسی تا امسال برای شما بوده، البته تا امسال. یعنی امسال شما اونقدر آزمون آزمایشی باید بدین که وقتی بهتون میگن بیاین یه آزمون آزمایشی دیگه بدین، مثل این باشه که بهتون یه تکلیف جدید داده باشن. به نظرم میآد که باید نکاتی در ارتباط با آزمونهای آزمایشی به شما گوشزد کنم. اولین نکتهای که لازمه توجه شما رو به اون جلب کنم، اینه که آزمونها، جنبه آموزشی دارن. شما در طی آزمونهای آزمایشی که تا کنکور میدین قراره حیاتیترین نکاترو در ارتباط با نحوه آزمون دادن بیاموزین و تمرین کنین، تا بتونین از اونها تو کنکور اصلی استفاده کنین.
خود مدارس هم عموماً هر دو هفته یکبار آزمونهایی رو برگزار میکنن که شما باید حتماً تو اونها شرکت کنین، چرا که طراحان سؤالات، معلمهای خودتون هستند و بهتر از بقیه از نقاط ضعف و قدرت شما مطلعند.
علاوه بر آزمونهای آزمایشی مدرسه، شرکت تو آزمونهای آزمایشی کشوری هم ضروریه. آزمونهای ابتدایی شاید خیلی مناسب حال شما نباشه و بیشتر به درد داوطلبانی بخوره که دفعهی اولی نیست که میخوان کنکور بدن. اما آزموندی، بهمن و اسفند و به خصوص آزمونهای جامع بعد از عید اهمیت زیادی دارن، که شما باید حتماً تو اونها ثبتنام کنین و تمام تلاشتون رو برای رسیدن به بودجه بندی اونها انجام بدین.
توصیه و راهکارها:
- حتماً از آزمونهای آزمایشی یه مؤسسه که به طور منظم برگزار میشه (قلم چی ، گزینه ۲ ، گاج و…) و از صلاحیت علمی لازم هم برخورداره، استفاده کنین. برای پیدا کردن مؤسسهای با این ویژگیها میتونین از مشاورتون کمک بگیرین.
- آزمونها رو جدی بگیرین و تمام تلاش خودتون رو بکنین تا نتیجه بهتری تو این آزمونها بگیرین.
- به نتایج درخشان آزمونها، مغرور نشین و همچنین تلاش کنین و از نتایج نه چندان خوبتون تو آزمونها ناامید نشین.
برنامه درسیام رو براساس برنامه آزمونهای آزمایشی قرار بدم یا برنامه مدرسه؟
بیان مسئله: ای بابا!! من موندم برای درس فردام و مدرسه وقت بذارم، یا برای آزمون؟! هر کدوم بشینم، از او یکی میمونم! حالا چی کار کنم. اصلاً شیطونه میگه که بیخیال جفتش بشم!…
کلیات:
یکی از معیارهای شما برای انتخاب آزمون آزمایشی کشوری مناسب و البته مهمترین معیار هماهنگی برنامه آزمونهای آزمایشی با برنامه مدرسه است. خیلی کم پیش میآد که این دو با هم تداخلی نداشته باشند و امکانش هست که چندباری درس معلم شما به منابع آزمون نرسه و شما مجبور بشین در نهایت، اونچه رو که سر کلاس، معلم یاد نداده و قرار توآزمون بیاد، خودتون یه نگاهی بیاندازین و چند تا نمونه تست اَزَش حل کنین. ولی آنچه که مهمه اینه که به برنامه مدرسه پایبند باشین و مدام این کانال، اون کانال نکنین.
آزمونهای آزمایشی هم در واقع مثل یک کلاس درس هستند و شما باید بیشترین بهرهبرداری رو از این کلاس درس داشته باشین. تو کنکور هم کسی موفقه و برنده است که از این کلاس درس بیشترین استفاده رو برده باشه.
توصیه و راهکارها:
- لازم به ذکره که این وسط شما یه برنامه کلان هم داشتین که توی اون برنامه حتماً مشخصه که باید به آزمون آزمایشی پایبند باشین یا مدرسه. درواقع کسی که برنامهی کلانی داره و به اجرای اون پایبنده، تو آزمونی ثبتنام میکنه که با برنامهی مدرسهاش و خودش خیلی تداخل نداشته باشه.
چه معیاری در انتخاب آزمون آزمایشی مناسب داشته باشم؟
بیان مسئله: حالا که راضی شدم تو یه آزمون آزمایشی ثبت نام کنم، چه آزمونی بهتره؟ آزمونی که توش ثبت نام می کنم، باید چه ویژگی هایی داشته باشه؟
کلیات:
فرض کنین که می خواین یه اتومبیل بخرین، شما دنبال اتومبیلی میگردین که چند فاکتور اصلی و مهم از قبیل، ایربک، دنده اتومات، ایمنی و … رو داشته باشه و هر اتومبیلی که این چند فاکتور اساسی رو داشته باشه، شما اون رو استاندارد تلقی کرده و میل به استفاده از آن رو دارین. این قضیه در همه چیز صادقه. یکی از این موارد کنکور های آزمایشیه. کنکورهای آزمایشی که تو بازار هست، لازمه چند فاکتور اساسی داشته باشه و هر کنکوری که این چند فاکتور رو داشته باشه استاندارد تلقی شده و شما میتونین از اون استفاده کنین. من در اینجا چند فاکتور اساسی و مهم رو می گم. بعد خودتون ببینین که کدوم از این آزمون های بازار مناسب ترند.
فاکتورهای مهم کنکورهای آزمایشی اینان:
دوست من، سؤالات کنکور سراسری با مدل و شیوه ای خاص طراحی شده اند. تو قالبی هستند که کمتر کنکور آزمایشی ای اون قالب رو رعایت می کنه. مدل، شیوه طراحی سؤالات، نحوه چینش سؤالات، نحوه پیکر بندی دفترچه سوالات و حتی فونت و نحوه صفحه آرایی سؤالات تو کنکور سراسری با مدل و قالبی خاص طراحی شده. پس دنبال کنکورهایی بگردین که تو این مورد بیشترین شباهت رو با کنکور سراسری داشته باشه.
یکی از مهمترین مواردی که تو انتخاب کنکور آزمایشی لازمه مورد توجه قرار بگیره، اساتید محترمیهستند که مسئولیت طراحی سؤالات اون کنکور رو بر عهده دارند.
اگه کمی به سؤالات کنکور دقت کنین، خواهید فهمید که کدوم کنکور آزمایشی طراحان نخبه و معتبری رو به کار میگیره. فقط این رو بدونین که گول اسم های آنچنانی و لقب های … رو نخورین. تو این رابطه، لازمه کمال دقت رو داشته باشین. سوالات استاندارد مهمترین ویژگی کنکورهای آزمایشیند.
۳- زمان بندی کنکورهای آزمایشی :
کنکورهایی که امروزه در حال برگزاری هستند به صورت ۲ هفته ، ۳ هفته و ۴ هفته یه بار برگزار میشن. بدونین که زمان بندی استاندارد، زمان بندییه که نه به دانش آموزان فشار بیاره و شما رو خیلی اذیت کنه و نه اونقدر شما رو به حال خودتون رها کنه که اصلاً تب و تاب کنکور رو فراموش کنین. زمان بندی مناسب نه به شما فشار و استرس زیادی وارد میکنه و نه شما رو بی خیال درس میکنه. پس روی زمان بندی کنکور آزمایشی خود حساسیت زیادی داشته باشین که خیلی مهمه، چرا که ریتم مطالعه شما رو تنظیم میکنه.
۴- بودجه بندی کنکورهای آزمایشی :
شاید مهمترین عاملی که تو استاندارد بودن یه کنکور آزمایشی دخالت داره بودجه بندی اون باشه. بهترین بودجه بندی باید شما رو مطابق با برنامه مدرسه پیش ببره. به طوری که نه از برنامه جلو باشین و نه از برنامه مدرسه عقب بمونین و علاوه بر اون باید تقسیم بندی دروس طوری باشه که شما تا عید حتماً چند دور دروس پیش و پایه رو دوره کنین.
بهترین کنکور آزمایشی اون کنکوریه که کاملاً شرایط کنکور سراسری رو برای شما بازسازی کند. به طوری که دقیقاً همون شرایط کنکور سراسری برای شما تجسم بشه. شرایطی از قبیل زمان شروع آزمون، نحوه برگزاری آزمون توسط موسسه مورد نظر، نحوه برخورد مراقبان، چینش صندلی ها، نحوه طراحی سؤالات و فرم و نوع دسته بندی سؤالات، زمان اتمام وقتِ سؤالات عمومی و اختصاصی و به عبارتی تمامی شرایط رو برای شما تجسم کنه و به نوعی شما رو دقیقاً با کنکور آزمایشی آشنا کنه، که اگه سر جلسه کنکور سراسری نشستید، با هیچ مشکلی اعم از روحی، روانی، جسمی و … مواجه نشین.
۶-زمان تحویل کارنامه به داوطلبان :
کنکور آزمایشی ای که بتونه در اسرع وقت به شما کارنامه آزمون رو بده، میتونه مناسب باشه، اما نکته اینجاست که مثلاً شما میتونین کارنامه خودتون رو تا نیم ساعت، بعد از آزمون هم بگیرین. اما شاید شما در جامعه آماری اون کنکور مقایسه نشده و فقط اطلاعات شخصی خودتون رو دریافت کردین. اون آزمونی میتونه به شما کمک کنه که اولاً در سریعترین زمان ممکن به شما کارنامه تحویل بده و دوماً شما رو تو این زمان کم تو جامعه آماری کل، مورد تجزیه و تحلیل قرار بده.
شاید مهمترین فاکتوری که مینه تو انتخاب کنکور آزمایشی استاندارد به شما کمک کنه، ویژگی هاییه که تو کارنامه این آزمون ها وجود داره.
کارنامه ای کامل و جامعه که ویژگی های زیر رو داشته باشه:
۱-درصد کسب شده هر درس توسط داوطلب
۲- حد بالا و حد پایین کسب شده تو درس
۳- تراز کسب شده داوطلب در تو درس
۴- تراز بالا و تراز پایین بدست آمده تو هر درس
۵- دادن چارک بالا و چارک پایین تو هر درس
۶- نمودار افزایش یا کاهش داوطلب تو دروس عمومی و اختصاصی
۷- نشان دادن تراز عمومی و اختصاصی و کل بر روی نمودار
۸- دادن تراز عمومی و اختصاصی و کل به صورت عددی
۹- ارائه رتبه داوطلب تو شهر، استان، کشور و مهمتر از همه رتبه تو سهمیه با توجه به سهمیه مورد نظر توسط داوطلب
۱۰- ارائه تصویر پاسخ نامه داوطلب تو کارنامه به منظور بررسی بعد از آزمون
۱۱- ارائه نقاط ضعف داوطلب تو هر درس که شما دانش آموزان بدونین که تو چه درسی و تو چه مباحثی ضعیف هستین که بتونین این نقاط ضعف رو برای آزمون بعد بررسی کنین.
توصیه و راهکارها:
- عزیز من این همه نوشتم، برگه رو سیاه کردم، پس داشتم چی کار می کردم؟؟!! این ها همشون توصیه و راهکار بودن دیگه! حواستون باشه که همین بی دقتی کار دستتون نده.
جمعبندی
مدرسه شما قاعدتاً هر ۲ هفته یهبار، آزمونی رو خودش برگزار میکنه که تو ابتدای سال از هر آزمون دیگهای مهمتره. علاوه بر این از همون ابتدا تو یه آزمون کشوری هم ثبتنام کنین. شاید تو ابتدای سال آزمونهای بیرونی خیلی به کار نیان، ولی اهمیتشون دی ماه به بعد خیلی بیشتر میشه و از اونجاست که شما باید رقابتتون رو جدیتر بگیرین.
مهمترین نکته تو آزمونهای آزمایشی اینه که این آزمونها جنبهی آموزشی دارن. شما باید تو این یه سال چندین بار ۴ ساعت و ربع پشت یه صندلی آزمون دادن رو تمرین کنین تا روز کنکور آمادهتر از همیشه باشین.
این که در قالب مدرسه در آزمون شرکت کنید یا بیرون مدرسه قاطعانه نمیتونم بگم به کدوم پایبند باشین البته پیش فرض برنامه مدرسه است. اما یه جورهایی در آغاز سال و تا حوالی عید، برنامه و آزمونهای مدرسه پررنگتره و تقریباً از دیماه که درسها یواش یواش تموم میشن، سهم پایبندی به آزمونهای کشوری پررنگتر میشه.
و در نهایت دوست من یه آزمون خوب باید این ۷ ویژگی زیر رو با هم داشته باشه، البته از اون جا که می دونم اگه تا سال دیگه هم بگردین همچین آزمونی پیدا نمی کنین، یه چندتا از این موارد رو هم نداشت، نداشت دیگه. ملاکتون کامل ترین باشه.
۱-استاندارد بودن سؤالات
۲-طراحان سؤالات
۳- زمان بندی کنکورهای آزمایشی
۴- بودجه بندی کنکورهای آزمایشی
۵- نحوه برگزاری آزمون
۶-زمان تحویل کارنامه به داوطلبان
۷- چگونگی کارنامه
دیدگاه کاربران ...
[…] به ذکر است دانش آموزان مطالعه و تمرینات خود را داشته باشند تا در هنگام بازگشایی دچار […]
جهت رفع سوالات و مشکلات خود از سیستم پشتیبانی سایت استفاده نمایید .
دیدگاه ارسال شده توسط شما ، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
دیدگاهی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با مطلب باشد منتشر نخواهد شد.